Luxemburgse Nationale Kyudostage

In het weekend van 10 en 11 december ll. organiseerde de Luxemburgse Kyudo Federatie haar nationale stage in haar dojo te Mersch. De stage werd geleid door Vlasselaer Jean-Pierre Sensei, Renshi 6de Dan.

Ongeveer 30 kyudokas uit de dojos van Mersch (L), Brussel, Luik, Waver, Antwerpen (B) en Lille (Fr) grepen deze kans om hun studie van de weg van de Japanse boog te verdiepen. Zaterdag werd in het bijzonder aandacht besteed aan de positie, het werk en de vragen van de verantwoordelijken van de verschillende dojos van welke J.P. Vlasselaer Sensei de technische directie verzekert. Een sessie lang werd er dieper ingegaan op de aspecten van kyudo die in de Japanse traditie verbonden zijn aan het onderrichten in en het beheren van een kyudojo.

De tweede dag was het seminarie open voor leden van de uitgenodigde dojos. In het warme kader van de sportzaal van de basisschool Cécile Ries van Mersch konden alle kyudokas hun kennis en kunde in hun favoriete krijgskunst ontwikkelen op de manier zoals deze discipline het vraagt: nauwgezet en regelmatig oefenen onder begeleiding van een senseï, waarbij het aspect ‘tijd’ nooit uit het oog wordt verloren.

Bekijk alle activiteiten