Jaarlijkse Initiatiestage in Luik

Voor het eerst ontving onze kleine zaal Volière de jaarlijkse intitatiestage van de Luikse kyudojo die werd geleid door Christiane Roulez, 5de dan, technisch directeur van de ZBKR.

Met begeleiding van Constant Piqueray en Anne-Marie Rouschop, beiden 4de dan, gidste Christiane elf debutanten van de ontdekking van de ‘gomo yumi’ tot het schieten van hun eerste pijlen op de makiwara, terwijl zij ondertussen aandachtig een tachi kata volgden.

Was het de zon die via het immense raam de zaal liet baden in het licht, de strikte maar motiverende omkadering of het aanstekelijk enthousiasme van de nieuwelingen? Wat het ook was, de stage verliep in een sfeer die soms zeer ijverig was en dan weer ontspannen. Het liet iedereen toe om te proeven van onze discipline en gaf sommigen zin om er zich verder in te verdiepen.

Ondertussen werkte een senseï incognito met de meer gevorderde kyudoka’s van de Luikse dojo die zo profiteerden van een zeldzame gelegenheid.

Op het eind van de stage waren zowel beginners als gevorderden zeker vermoeid, maar kijk eens naar de glimlach op de traditionele groepsfoto…

Bekijk alle activiteiten