Nieuw jaar ceremoniële schieting

Schot van het Nieuwe Jaar in de centrale dojo van de Belgische Kyudo Federatie

Om het nieuwe jaar te begroeten was er een ceremoniële schieting in de Kyudojo van Brussel op zondag 7 januari 2013. Na de openingsgroet, waarbij de Senseï de kyudoka’s het allerbeste wenste voor het nieuwe jaar, werd een Ya Watashi, ceremonieeel schot, uitgevoerd door één schutter met twee assistenten, zijnde:

Vlasselaer Jean-Pierre Sensei, Renshi 6e Dan, Ite
Schroeder Ralph, 4e Dan, Daiichi Kaezoe
Mavroidis Iannis, 3e Dan, Daini Kaezoe

Ya Watashi New Year 2013
Dit openingsschot werd gevolgd door Hitote Gyosha, waarbij alle aanwezige kyudoka’s (te beginnen met de hoogste graden) twee pijlen schoten onder het toeziend oog van de Senseï. In zijn commentaar achteraf legde Jean-Pierre Vlasselaer Sensei de nadruk op het belang van hey juiste ritme. Actie en denken moeten op hetzelfde moment plaatsvinden zonder dat het handelen vertraagd wordt gedachten, zodat er geen enkele hapering te zien valt bij de schutter in zijn uitvoering van de bewegingen. Tegelijk hamerde de Senseï op het belang van regelmatige oefening. Die zou niet mogen afhangen van de aanwezigheid van een ander, elke kyudoka dient haar voor zichzelf te installeren.

Op het einde van de avond namen de aanwezige kyudoka’s van de dojos van Brussel, Luik, Luxemburg en Antwerpen de gelegenheid te baat om met elkaar het glas van de vriendschap te heffen. Om daarna in de eigen dojo de trainingen weer gewoon verder te zetten.

Bekijk alle activiteiten